Binnekort

verbouwen?

Lees uitgebreide informatie en ontvang vrijblijvend advies en offertes van diverse lokale specialisten. Maak vervolgens een weloverwogen keuze.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Heeft u een vergunning nodig voor de verbouwing?

Als u uw woning wilt gaan verbouwen is het belangrijk om te kijken of u een vergunning nodig heeft om de verbouwing uit te voeren. Voor sommige verbouwingen heeft u geen bouwvergunningen nodig, maar is het wel nodig om de verbouwing te melden. Denk hierbij aan een vergunning om een dakkapel aan de achterkant van de woning te plaatsen. Voor het verbouwen van de binnenkant van uw woning, zoals uw keuken en badkamer, is er geen bouwvergunning nodig. Een bouwvergunning heeft u echter wel nodig als u een uitbouw gaat maken aan uw woning of bijvoorbeeld bij het plaatsen van een dakkapel op uw dak.

Hoe kunt u een vergunning aanvragen?

Tegenwoordig is het mogelijk uw vergunning digitaal aan te vragen. Het is ook mogelijk om uw aanvraag via een formulier in te dienen. U kunt op het aanvraagformulier zien welke gegevens u nodig heeft.

Alle vergunningen in een!

Tegenwoordig hoeft u niet meer een groot aantal vergunningen aan te vragen. Alle vergunningen zijn sinds 2010 in een aanvraag gebundeld. Het wordt nu een omgevingsvergunning genoemd. Hierdoor kan de procedure veel sneller verwerkt worden.

Hoe lang duurt een vergunning aanvragen?

Het aanvragen van een vergunning moet vaak binnen acht weken een beslissing geven over het aanvragen van een vergunning. Soms kan het langer duren. Dit kan zijn als het om een compleet andere soort bouw gaat of bijvoorbeeld een monumentaal pand.
Als het om een uitgebreide procedure gaat dan moet men binnen zes maanden een beslissing geven. Het mag trouwens een keer met zes weken verlengd worden. Bij een onvolledige aanvraag wordt de termijn trouwens opgeschort.

Bekijk de mogelijkheden!

Overleg met de afdeling bouwzaken uw plannen, voordat u een vergunning gaat aanvragen. Hierdoor is het mogelijk om de aanvraag sneller te verkrijgen. Ook zult u weten of het überhaupt nodig is om een aanvraag te doen.